Израелският премиер Бенямин Нетаняху свика среща на коалиционните партньори, на която е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху свика среща на коалиционните партньори, на която е
Коментари Харесай

Нетаняху обяви, че е поставил на пауза съдебната реформа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху свика среща на съдружните сътрудници, на която е оповестил, че слага на пауза правосъдната промяна.

Президентът Исаак Херцог прикани тази заран обединението да спре законодателството за правосъдната промяна сутринта след нощта на огромни митинги.

" Тази нощ станахме очевидци на няколко доста тежки подиуми. Обръщам се към министър-председателя, държавното управление и членовете на обединението: Емоциите са сложни и мъчителни. Дълбока паника е обхванала хората. Сигурността, стопанската система, обществото - всичко е застрашено. Погледите на целия израелски народ са обърнати към вас.

В името на единството на народа на Израел, в името на отговорността, ви приканвам неотложно да спрете законодателството. Обръщам се към всички партийни водачи в Кнесета, коалиция и съпротива като един, поставете жителите на нацията над всичко и се дръжте отговорно и самоуверено без повече отсрочване ", съобщи Херцог.

" След доста диспути нашата позиция е, че не би трябвало да стопираме законодателството по никакъв метод. Спирането на законодателството е капитулация пред насилието, анархията, отхвърли от изпълняването на заповеди и тиранията на малцинството. През цялото време бяхме подготвени да беседваме, да вършим взаимни отстъпки и да реализираме единодушие, само че не и под опасността от гражданска война върху израелската народна власт ", се споделя в изказване на Религиозно-ционистката партия. 

След решението на най-големия израелски синдикат да стачкува, протестиращи от цялата страна се насочат с влакове към Йерусалим, с цел да се причислят към протестиращите пред постройката на Народното събрание.

По-рано профсъюзът " Хистадрут ", който съставлява повече от 700 000 служащи в доста браншове, разгласи " историческа " обща стачка, в случай че Нетаняху не спре правосъдната промяна.

До второ разпореждане са спрени всички полети от летище „ Бен-Гурион ” в Тел Авив.

Работниците на пристанището в Хайфа - най-голямото в Израел, се причислиха към стачките, които стопираха работа в по-голямата част от страната, заяви представителят на пристанището Зохар Арнон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР